Referenties

Het verhaal van… Anne

Meer tijd voor het gezin krijgen en ondertussen de droom waarmaken om als zelfstandig vitaliteitscoach aan de slag te gaan. Anne werkte al jaren als HR-professional in loondienst toen ze de tijd rijp vond voor een sprong in het diepe. Alleen … durfde ze die sprong wel aan? Anne richtte zich met die vraag tot Lesley.

“Ben ik wel ondernemer, vroeg ik me af. Kán ik dat wel? Het was zeker een droom, ja. Ik merkte in mijn vak dat veel werknemers worstelen met het vinden van de juiste balans tussen werk en privé. Voeding, beweging, mental wellbeing, het zijn allemaal aspecten die een grote rol kunnen spelen in dat kader. Dat hele scala vond ik enorm interessant en ik dacht dat ik als vitaliteitscoach van veel meerwaarde zou kunnen zijn voor een grote doelgroep. Maar ja, dat ondernemerschap. Ik was nog niet overtuigd of me dat ook zou gaan lukken.

Op zoek naar antwoorden besloot ik om met Lesley een wandelcoachingstraject in te gaan. We wandelden ’s morgens vroeg in een park. Heerlijk vond ik het. Lekker in de natuur, de rust om je heen. De gesprekken waren fijn en positief. Lesley zegt niet wat je moet doen, maar ze motiveert je op een natuurlijke manier om het optimale uit je talenten te halen. Ik kreeg er heel veel energie van. Na verloop van tijd gaf het traject me steeds meer vertrouwen in mijn eigen ondernemerskwaliteiten. Lesley gaf me het duwtje dat ik onbewust nodig had, waarbij ik me uiteraard wel realiseer dat ik zelf de belangrijkste stappen zal moeten zetten.

Ik kan iedereen een dergelijk traject aanraden. Lesley is heel vooruitstrevend. Ze motiveert je om nieuwe stappen te zetten in het leven, om te reflecteren en om verder te kijken. Ik ga de komende tijd mijn dromen najagen. Mede dankzij dit traject dat ik als heel bijzonder heb ervaren.”

Het verhaal van… Marloes Heetman
Marketing & Communicatieprofessional

“De keuze voor het interimwerk, zo’n tien jaar geleden, was heel bewust. In verschillende keukens kijken, intensieve en uitdagende klussen doen en dan, misschien, ergens waar het me écht goed bevalt, blijven hangen. Op een of andere manier kwam dat laatste er niet van. Ik paste me overal snel aan als een echte kameleon. Veel investeren om snel operationeel en van waarde te zijn en vervolgens de klus klaren. Maar ik voelde me nooit onderdeel van de organisatie. Ik was op zoek. Wat zijn eigenlijk mijn drijfveren, waar voel ik me thuis?

De wandelcoaching van Lesley sprak me direct aan. Ik ben een natuurmens en tijdens het wandelen praat je toch makkelijker. Zware sessies waarin je tegenover je coach zit, daar had ik geen zin in. Even er helemaal uit; hoofd leeg, weinig prikkels, ruimte zoeken. In de buitenlucht en met de prettige persoonlijkheid van Lesley naast me ging dat prima.

Al vrij snel had Lesley mijn hoofdvraag helder. Dat gebeurde eigenlijk vanzelf. Het voelt heel prettig, maar ondertussen gebruikt Lesley technieken die heel veel in een mens bovenhalen.
In de wandelingen die volgden kreeg ik handvatten mee, waar ik in de tussentijd, veelal onbewust, mee bezig ging. Zo zette ik steeds meer stappen. Ik had het gevoel dat ik zelf de regie had, dat ik zelf ontdekte en zelf de antwoorden op mijn vragen vond.

Uiteindelijk hebben de sessies ertoe geleid dat ik nu veel meer weet welke richting ik in wil. Wat zijn mijn drijfveren, waar krijg ik energie van en waar word ik blij van. Ik heb een checklist gemaakt met randvoorwaarden waaraan mijn nieuwe baan moet voldoen. Die checklist gebruik ik bij het zoeken naar vacatures. Het geeft me houvast en behoedt me voor de valkuil dat ik ‘alles’ leuk vind en overal instap. Ik weet nu ook dat ik geen ondernemer ben, maar dat ik zoek naar een werkplek waarin ik ondernemend kan en mag zijn. Deze coaching heeft mij richting gegeven in mijn carrièrepad. Het heeft mij echt geholpen.”

Word één met Soulid coaching.

naar Soulid training