Lesley Kleef

The only way to do great work, is to love what you do. Deze uitspraak van Steve Jobs is niet voor niets mijn motto. Vanuit eigen kracht ondernemen; daar geloof ik in. Met passie en plezier. Iedere ondernemer ervaart wel eens knelpunten die hierbij in de weg staan. Daarbij help ik ondernemers graag, als coach en als ondernemer. Ik doe dit door kennis en ervaringen te delen, met respect te reflecteren en door heldere inzichten en praktische handvatten te geven.

Over ervaringen gesproken… Ook ik heb mijn verhaal. Over hoe ik gegroeid ben als mens, als (trotse) moeder van mijn zoon Maurits en als ondernemer. Ik leerde door vallen en opstaan over het ondernemerschap. Als Belgische met Nederlandse roots ben ik zowel werkzaam in Nederland als België. Inmiddels weet ik wat ik wil en typeer ik mezelf als doorzetter. Natuurlijk stuit ik ook wel eens op knelpunten. Door de mensen om me heen, ben ik deze gaan zien als uitdagingen. Een persoon die heel belangrijk voor me was en is, is mijn vader. Toen Soulid in 2019 tien jaar bestond schreef ik hem het volgende:

Wat ben ik verdrietig en boos geweest om het feit dat ik veel te vroeg afscheid van u moest nemen in oktober 2008. Plots was u, mijn coach, er niet meer. Mijn wereld stortte in. Ik reed die nacht van het ziekenhuis naar huis en de lucht was betoverd met de meest mooie kleuren en schakeringen. Ondanks mijn verdriet verscheen er een glimlach op mijn gezicht en ik dacht: ‘het leven is te kort om in een ‘zekerheid’ te zitten die mij tegenhoudt om ‘Lesley’ te kunnen zijn’. In juli 2009 realiseerde ik mijn plannen voor een eigen bedrijf en Soulid werd geboren.

Papa, ondernemen is niet altijd rozengeur en maneschijn. Ik heb de afgelopen 10 jaar verschillende watertjes doorzwommen. Wat er ook op mijn pad kwam, keuzes maakte ik (grotendeels) met mijn hart. Ik bleef dichtbij mezelf en volgde mijn intuïtie. Ik focuste op wat mij blij maakte en wat mij inspireerde. Wat resulteerde in keuzes die bij mij pasten en (meestal) het juiste resultaat opleverden. Dat had ik immers van u geleerd!

Mijn voornemen voor de volgende 10 jaar? Blijven ondernemen vanuit mijn hart en mijn dromen waarmaken, zodat ik nooit hoef te denken ‘had ik maar…’!

Een van de watertjes die ik heb doorzwommen betrof het faillissement van een grote opdrachtgever, waardoor ik afscheid moest nemen van medewerkers en hen dus moest teleurstellen, Dat heeft me diep geraakt. Naast tegenslagen, kwamen er ook kansen op mijn pad met twee overnames. Door deze uitbreiding van Soulid groeide het team van specialisten om mij heen. Hierdoor ben ik niet afhankelijk van alleen mezelf. Met een bredere dienstverlening, kreeg Soulid een bredere inkomstenbron en dus meer zekerheid. Door opleidingen te volgen, blijf ik mezelf continu ontwikkelen. Altijd vanuit dat wat bij mij past en goed voelt. Voor mij geen ‘had ik maar ….’!

Wat is jouw verhaal?

Contact