Identiteit en positionering

Wie zijn wij? Waar staan wij voor? Welke aspecten van onze merkidentiteit willen wij benadrukken die relevant zijn voor onze doelgroepen en ons merk onderscheiden van onze concurrenten? Vragen die het hart en de ziel van je organisatie blootleggen. De antwoorden zijn sturend voor het maken van de juiste keuzes en om te komen tot een krachtige merkidentiteit en een voorkeurspositie in het hart en brein van je klant. Onze aanpak? Positioneringssessies die resulteren in een praktisch advies en merkbelofte.

Summa College

Elise van Rijsoort
Hoofd Marketing & Communicatie Summa College

“Lesley Kleef van Soulid ondersteunt ons al enkele jaren bij het beter en steviger positioneren van opleidingen en scholen. Hoe maak je je opleidingen beter zichtbaar, hoe zorg je ervoor dat studenten de juiste keuzes maken? In dat geheel speelt Lesley een belangrijke rol. Ze gaat met teams in gesprek en helpt bij het zoeken naar en verwoorden van de eigen identiteit en talenten; waar zijn we goed in en welke aspecten van de merkidentiteit moeten we benadrukken bij onze studenten?

De input uit de sessies vertaalt Lesley naar handzame adviezen en merkbeloftes. Centraal daarin staat de vraag hoe we handen en voeten geven aan die betere positionering. Bij de uitvoering varieert dat van het compleet laden en uitwerken van een nieuwe merknaam tot veel kleinere trajecten, afhankelijk van onze vraag.

In de sessies die ze begeleidt, krijgt ze onze docenten echt mee. Wat we altijd wel van de teams terugkrijgen is dat mensen zich gehoord voelen, dat hun geluiden serieus genomen zijn. Dat is echt een knappe prestatie, zeker omdat docenten het druk hebben en in eerste instantie toch liever bezig zijn met andere, meer onderwijsgerichte zaken. Als je die groep dan toch kunt enthousiasmeren voor een dergelijk traject, is dat heel positief.

Soulid is voor Summa een prettige partner, met ook nog eens een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarbij is Lesley een aangename persoon om mee te werken. Ze werkt systematisch, kan snel schakelen en voegt met haar inspanningen iets wezenlijks toe aan onze organisatie.

Eén worden met Soulid?

Ga naar één van onze andere expertises .